Begravningstjänster

På IGNIS ser vi varje begravning som en helhet och varje begravning är unik. Vår egen personal sköter allt från planering, blombinderi och dekoration till transporter och juridiska åtaganden. Med våra heltäckande begravningstjänster får du hjälp med allt från dödsannons till tidningen till hyra av bårtäcke.

Bild på klaviatur och reglage tillhörande en äldre tramporgel.

Annons och minnessida

Syftet med en dödsannons är inte bara att tillkännage dödsfallet, utan också att tala om var och när begravningen skall äga rum, eller om den skall ske i enskildhet (i stillhet, i kretsen av de närmaste).
I annonsen kan ni även föreslå att lämna ett bidrag till något ändamål som var betydelsefullt för den avlidne.

Allt fler väljer att annonsera på Internet. Oftast kompletteras annonsen i tidningen med en annons på vår webbplats och ibland även på familjesidan.se. Där kan annonsen läsas och skrivas ut var man än befinner sig i världen.

Nekrolog/runa/ minnestext är en personlig text på tidningens familjesida, vilken ibland kan kompletteras med ett fotografi.

Programkort

Med en tryckt agenda kan man lätt följa med i ordningen av psalmer, musik och solosånger. Den blir också ett fint minne. En del väljer att efteråt skicka programkortet till de som inte hade möjlighet att närvara på begravningen. Önskar du ett programkort så hjälper din begravningsrådgivare dig att utforma programkortet och ser även till att det trycks upp och finns på plats vid begravningsceremonin.

Borgerliga officianter

Om du önskar en borgerlig begravning så har vi flera medarbetare som, utöver sin roll som begravningsrådgivare, också är borgerliga officianter. Den borgerliga officianten leder begravningsceremonin på det sätt ni kommer överens om.

Alla våra borgerliga officianter har genomgått Sveriges Begravningsbyråers Förbunds utbildningar för borgerliga begravningsförrättare.

Borgerlig begravning

Läs mer om borgerliga begravningar och våra officianter

Representant vid ceremonin

Många av våra kunder väljer att en representant från oss finns med vid begravningsceremonin. Representantens uppgift är att förbereda lokalen inför begravningen, arrangera blommor på och kring kistan eller urnan, dela ut program och hjälpa dig och övriga gäster tillrätta före, under och efter ceremonin.

Om det är möjligt så är det den begravningsrådgivaren som hjälper dig att planera och arrangera begravningen som också möter upp inför ceremonin som representant.

Hyra av bårtäcke

Ett bårtäcke är ett tygstycke, mer eller mindre dekorerat, som man använder för att täcka kistan. I de flesta kyrkor och kapell finns ett bårtäcke som man kan låna till begravningen. Inte sällan är dessa bårtäcken specialbeställda av en textilkonstnär och därför väldigt dyrbara. Därför får man oftast inte placera blomuppsättningar ovanpå, detta för att skydda bårtäcket från väta, pollen och dylikt.
IGNIS Begravningsbyråer har egna bårtäcken som vi hyr ut. På dessa bårtäcken finns möjligheten att ha en blomuppsättning ovanpå.
OBS! Färgåtergivningen på bilderna kan avvika från originalfärgen.

Kistbärare

IGNIS har ett stort bärarlag som består av handplockade och utbildade medarbetare. Våra bärare möter upp kistan och ansvarar för transporten den sista biten från begravningsbilen till platsen för ceremonin. Om det är en jordbegravning så är det våra bärare som sänker kistan i graven.

IGNIS Bärarlag är en del av IGNIS Begravningsbyråers transportavdelning. Här finns mer information om vårt bärarlag. För frågor och bokning kontakta Åke Gårdman eller Klas Johansson på tel: 08-724 07 03.

Minnesstund

Efter begravningsceremonin väljer många att samlas för en minnesstund. Minnesstunden kan hållas på en restaurang, ett församlingshem, i bostaden eller på någon annan plats du väljer. Vissa väljer att bjuda på kaffe och kaka och andra en måltid av något slag. Du kan få hjälp av begravningsrådgivaren att boka lokal, beställa förtäring och vi kan även ta hand om anmälningar från de som önskar delta på minnesstunden.

Minnesstunden

Transporter

Vår egen transportavdelning sköter all vår transport av avlidna. Det är våra medarbetare som hämtar den avlidne på bårhuset och kistlägger enligt den avlidnes eller dina önskemål. Därefter transporterar vi kistan, vanligtvis till ett så kallat bisättningsrum som är i anslutning till den lokal där begravningsceremonin ska ske.

För oss och även för dig som kund är det tryggt att det är våra egna medarbetare som utför detta. Då vet vi att denna tjänst utförs med stor värdighet och hög kvalitet.

Vår transportavdelning har även tecknat avtal med ett stort antal vårdhem att vi hämtar avlidna för transport till bårhuset. För våra medarbetare är det viktigt att anhöriga till den avlidne ska känna sig trygga i att vi tar hand om den avlidne med stor värdighet och respekt. Läs mer om vår transportavdelning här.

Enkla arkivet – Livsarkivet

I samarbete, med Stiftelsen IGNIS har vi på IGNIS Begravningsbyråer tagit fram Enkla arkivet. Ett formulär med ett fåtal frågor att ta ställning till angående sin egen begravning. De frågor vi av erfarenhet vet eventuellt kan vara de som framkallar oenighet hos de efterföljande. Vill du ha ditt Enkla arkiv under bevakning vänligen kontakta oss.

Enkla arkivet kom till som ett alternativ till det mer omfattande Livsarkivet som av många uppfattades som för krångligt. Men om man vill så går det naturligtvis fortfarande bra att använda det.

Enkla arkivet och Livsarkivet

Kontakta oss om du vill veta mer om våra begravningstjänster

IGNIS strävar efter att erbjuda dig ett heltäckande program av begravningstjänster. Vår erfarenhet har lärt oss att sörjande anhöriga mår bra av mycket personligt stöd och att kunna få hjälp med alla aspekter av begravningen på samma ställe. Med vår gedigna kunskap kan vi informera dig om hela processen och allt som brukar ingå. Varmt välkommen att boka rådgivning hos IGNIS.