En helt unika urna

”Vi vill att det ska finnas en unik urna för alla, att den personlighet man har haft i livet ska kunna lyftas fram in i det sista.”
– Sanna, Florist, IGNIS Begravningsbyråer

Unika urnor uppradade

Lyft fram en unik personlighet med våra unika urnor

När vi lanserade våra enfärgade och handmålade Bark-urnor var de unika i sitt slag. Nu, drygt fem år senare, har vi dragit det unika till sin spets. Med hjälp av olika hantverkstekniker har vi vidareutvecklat den tidigare kollektionen och skapat en helt ny serie urnor. Sanna, florist och idégivare till IGNIS Unika urnor berättar mer:

”Vi fick önskemål från anhöriga om att göra urnorna mer personliga genom att måla specifika föremål på dem, segelbåtar, hundar och rosor och annat. Det ville vi gärna hjälpa till med men det fanns en del utmaningar. En ros kan man måla på så väldigt många olika sätt. Min bild av en ros, och framför allt en ros som går att måla på en urna, kanske inte alls överensstämde med deras. Det hela blev väldigt omständligt, skapade prestationsångest och tog mycket tid i anspråk.”

Det var då idén dök upp i Sannas huvud: Varför inte möta de anhörigas önskan efter personlighet genom att ta fram ett helt sortiment av unika urnor med så många olika uttryck som möjligt? I augusti 2023 var den första unika urnan tillverkad. 

”Det var en familj som önskade en kolmårdsmarmorfärgad urna. Först sa vi nej, men sedan tänkte vi att vi i alla fall måste prova. Familjen blev nöjd och vi tyckte att det var kul att marmorera så vi gjorde några till. Det visade sig snart att det fanns en efterfrågan.” 

Börjar man prata möjligheter och idéer är det svårt att få stopp på Sanna. 

”Vi vill att det ska finnas en unik urna för alla, att den personlighet man har haft i livet ska kunna lyftas fram in i det sista. Det kan vara en sport man varit intresserad av, någon förening man tillhört, ett yrke, en favoritfärg eller ett favoritplagg man har haft. Om man har varit en leopardkvinna så ska man självklart ha en urna med leopardmönster.” 

IGNIS Unik urna, MarmorIGNIS Unik urna, LeopardIGNIS Unik urna, DahliaIGNIS Unik urna, Förgätmigej

För att få till så många uttryck som möjligt använder vi en rad olika tekniker som marmorering, stämpling och decoupage (klä ett föremål med till exempel papper, textil och trä). Och att varje unik urna bara görs i ett exemplar hörs på namnet.

”Vissa urnor gör vi liknande modeller av. De kan ha samma mönster men är ändå unika. Vi lägger upp dem på hemsidan och så fort en är såld tas den bort. Tanken är att det hela tiden ska vara ett flöde.”

Se alla våra unika urnor

Kontakta oss för rådgivning

Vi hjälper dig med rådgivning, transport, blommor, juridik och borgerliga officianter.

Annika Listén