Ignis söker en Familjerättsjurist

Person skriver på papper

Vi söker nu en familjerättsjurist till vårt huvudkontor i centrala Stockholm. Det här är rollen för dig som brinner för successionsrätt och som vill vara med och utveckla Juridikfunktionen på en personlig och kollegial arbetsplats.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som familjerättsjurist hos oss kommer du att arbeta med varierande ärenden inom familjerätt och arvsrätt. Bland annat arbetar du med upprättande av bouppteckningar, bodelningar, arvsskiften samt dödsboförvaltningar och testamenten. Du kommer även att upprätta gåvobrev, samboavtal, framtidsfullmakter och andra dokument som efterfrågas av våra kunder. I arbetet ingår också att ge löpande rådgivning i familjerättsliga frågor och du kommer att ha nära och kontinuerlig kontakt med byråns kunder.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad juristexamen har arbetat i minst tre år med familjerättsliga frågor. Som person är du lyhörd med en mycket god kommunikationsförmåga. Du är ansvarsfull, ambitiös och har stark servicekänsla. Vidare har du en naturlig fallenhet för att skapa goda relationer. Du trivs med att möta människor i olika livssituationer och är förtroendeingivande, prestigelös och noggrann. Vi värdesätter driv och engagemang. För att lyckas i rollen behöver du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Har du erfarenhet av att agera ombud är det meriterande.

Du erbjuds

Vi erbjuder dig en varierad och utvecklande roll där du får arbeta självständigt med kvalificerade juridiska frågeställningar. Du blir del av ett team med glada och engagerade medarbetare på en arbetsplats med kollegial stämning och högt i tak. Du arbetar på huvudkontoret i centrala Stockholm och möjlighet finns att arbeta hemifrån några dagar i veckan. Tjänsten ger dig möjlighet till en balanserad tillvaro och du får möjlighet att vara med och fortsatt utveckla vår Juridikfunktion.

Frågor?

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Avdelningschef Hacer Anar, 08-673 83 05 eller HR ansvarig Yvonne Alm 08-673 83 26.

Ansökan

Skicka in din ansökan innehållandes CV och personligt brev till yvonne.alm@ignis.se så snart som möjligt, intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Stiftelsen IGNIS äger IGNIS Begravningsbyråer, Frid Begravning, Eskilstuna Begravningsbyrå, Westlings Begravningsbyrå och ABJ. Stiftelsen drivs utifrån ideellt syfte med fokus att verka för goda begravningsseder och ett värdigt omhändertagande av avlidna. IGNIS Begravningsbyråer är en av Sveriges största privata auktoriserade begravningsbyrå. Att vi är auktoriserade innebär bland annat att våra medarbetare har genomgått auktorisationsutbildningar anordnade av Sveriges Begravningsbyråers Förbund.