Köpvillkor

Här hittar du information om de villkor som gäller i samband med ditt köp via vår hemsida. Har du några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Allmänt

Dessa villkor är tillämpliga på försäljning av blommor och dekorationer som beställs via vår hemsida, ignis.se.

IGNIS Begravningsbyråers blomsteravdelning, IGNIS Blommor, är specialiserade på begravningsbinderier. Vi levererar blommor och dekorationer till begravningar inom Stor-Stockholm.

Dessa villkor är tillämpliga på försäljning av blommor och dekorationer som beställs via vår hemsida, www.ignis.se.

Beställning

Beställning sker via vår hemsida ignis.se.

Du måste vara över 18 år för att beställa.

Behöver du hjälp med din beställning eller har frågor innan beställning kontakta IGNIS Blommor på telefon 08-21 90 80 eller via mail blommor@ignis.se, måndag – torsdag 8:00 – 16:00, fredagar 8:00 – 14:45.

Genomförd beställning innebär att du godkänner IGNIS Begravningsbyråer AB;s köpvillkor samt att du godkänner vår hantering av dina personuppgifter. Hanteringen innefattar bl.a. lagring av dina personuppgifter så som namn, mailadress och telefonnummer.

Närmare information om behandlingen av dina personuppgifter står att finna i IGNIS Begravningsbyråer AB:s integritetspolicy som du finner på här. Där finner du även information om vår hantering av sådana personuppgifter som mottas för att senare textas på band eller kort.

Då vi samarbetar med Klarna AB för betalning av köp som sker via hemsidan innebär det att du vid beställning även godkänner Klarna AB:s användarvillkor och dataskyddspolicy som du finner här.

Sista tidpunkt för beställning

Beställning via vår hemsida måste ske senast klockan  23:30 tre vardagar innan begravningsdagen.

Exempel 1: Begravningen är på tisdagen, sista dag för beställning via hemsidan är kl 23.30 på torsdagen innan helgen.

Exempel 2: Begravningen är på torsdagen, sista dag för beställning via hemsidan är kl 23.30 på måndagen.

Vill du beställa efter denna tidpunkt så kontakta IGNIS Blommor på telefon 08-21 90 80 eller via mail blommmor@ignis.se.

Uppgifter i beställningen

En bekräftelse kommer att skickas till din e-post när du slutfört din beställning på www.ignis.se. Är någon uppgift felaktig ber vi dig omgående kontakta IGNIS Blommor på telefon 08-21 90 80.

Du som beställare är ansvarig för din beställning. Felaktigheter som upptäcks vid leverans eller efter det att tiden för ändring eller efter det att tiden för ändring eller annullering av beställning har passerats och som beror på felaktiga uppgifter från dig ersätts inte.

Leverans och leveranskostnad

Leverans av beställningen sker utan kostnad från IGNIS Blommor till ceremonilokalen.

Produkter och produktbilder

Eftersom vi arbetar med naturliga material ska bilder som visas på hemsidan ses som exempel. Vi stävar alltid efter att göra buketter och dekorationer så lika bilderna som möjligt om inget annat överenskommits vid beställningen. Om vi av någon anledning inte kan leverera beställd vara eller om den väsentligt kommer avvika från bilden kontaktar vi dig för att informera om detta. Du har då möjlighet att annullera din beställning utan kostnad.

Om du valt att ge våra florister fria händer så gör vi vårt yttersta för att din beställning ska harmonisera med övriga beställningar vi har till samma begravning. Detta för att skapa en fin och harmonisk helhet. För buketter och dekorationer märkta ”Årstidens vackraste” använder vi säsongens blommor och grönt.

Priser

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms.

Priserna angivna på hemsidan kan uppdateras utan föregående avisering. Det är alltid det vid var tid angivna priset vid slutförandet av beställningen genom betalning som är gällande.

Ändring och avbokning av beställning

Samtliga våra binderier är unika och vi planerar din beställning i god tid både vad gäller utförandet och inköp av blommor och annat material. Vill du ändra något i befintlig beställning eller avbokning beställd produkt, måste du kontakta oss via telefon eller mail.

Sista tid för beställning

Mindre ändringar, såsom exempelvis ändringar av kort eller bandtext, måste vi ha senast två (2) vardagar innan begravningsdagen. Ändringar som har gjorts i tiden därefter kan inte tillgodoses.

Exempel 1: Om begravningen ska ske på en torsdag måste vi senast ha din ändring senast tisdagen klockan 08:00.

Exempel 2: Om begravningen ska ske på en måndag måste vi senast ha din ändring senast torsdagen kl 08:00.

Vid en större ändring gäller samma sista tid för ändring som vid avbokning, se nedan.

Vid ändring av beställning som innebär en lägre kostnad än ursprunglig beställning återbetalar vi mellanskillnaden om ändringen gjorts senast två (2) vardagar före begravningsdagen.

Sista tid för avbokning

Om du avbokar gjord beställning återbetalas hela beloppet under förutsättning att annulleringen sker senast fem (5) vardagar före begravningen.

Exempel: Om begravningen är på en fredag måste du göra din annullering senast fredagen innan klockan 08:00.

För avbokningar som görs senare än fem (5) vardagar före begravningen återbetalas inget belopp.

Betalning

Klarna Checkout. I kassan kommer du få de aktuella betalsätt som Klarna erbjuder såsom faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning. Information om Klarnas samtliga betalsätt finns på hittar du här eller i Klarna-appen.

Genom att slutföra ditt köp godkänner du dels våra köpvillkor och dels Klarnas villkor.

Om du ångrar ditt köp

Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du vanligtvis 14 dagars ångerrätt på varor du köpt via nätet. I vårt fall gäller dock inte ångerrätten då våra varor är undantagna från ångerrätten. Dels är blommor en vara som snabbt kan försämras, dels är blomsterarrangemangen specialtillverkade efter dina önskemål och till en specifik begravning.

Reklamationer

Om du vill reklamera din beställning så kontakta omgående IGNIS Blommor. Vid kontakt med oss behöver vi få en utförlig beskrivning av skälet till reklamationen. Om möjligt, så bifoga en bild på din beställning.

Information om IGNIS Begravningsbyråer AB och våra kontaktuppgifter

Organisationsnummer: 556600-0450

Adress:
Box 19071
104 32 Stockholm

Kontakt IGNIS Blommor

Telefonnummer: 08-21 90 80
Mail: blommor@ignis.se