Fjärilsmärkt begravning

Genom att välja våra fjärilsmärkta produkter bidrar du till att ordna en begravning med så lite miljöpåverkan som möjligt.

Vår fjärilsmärkning av produkter är tänkt som ett hjälpmedel för dig att hitta produkter som är skonsammare för miljön. Vi utvecklas ständigt och tillsammans med våra leverantörer är vårt mål är att kunna fjärilsmärka så många produkter och tjänster som möjligt.

Vårt miljöarbete handlar bland annat om att använda oss av:

  • komposterbara komponenter
  • återvunnet material
  • få eller inga tillsatser i färger och material
  • miljömedvetna blomval
  • transporter med så lite klimatavtryck som möjligt

Blommor efter säsong

Vår blomavdelning använder gärna årstidens vackraste blommor och grönt från naturen och egna odlingar. Både ur ett miljöperspektiv och för att värna om våra olika årstider. Och framför allt för att du som kund ska få det bästa och vackraste säsongen kan erbjuda.

Miljövänliga kistor och urnor

Vi erbjuder olika fjärilsmärkta kistor och urnor. Saga är en av våra mest miljövänliga kistor tillverkad av biokomposit från bland annat apelsin- och räkskal.

Saga

Unik kollektion av handmålade urnor

IGNIS har en egen unik kollektion av nedbrytningsbara urnor. De är handmålade med milda kalkfärger av IGNIS blommor för att harmoniera med blomsterdekorationerna.

Handmålade urnor

Fossilbränslefria bilar och laddhybrider

Som ett led i vårt mål att göra minsta möjliga klimatavtryck sker transporterna så långt det är möjligt med laddhybrid och fossilbränslefria bilar.

Transporter