Fjärilsmärkt begravning

Fjärilsmärkt begravning är ett medvetet val för att skapa en personlig begravning med så lite miljöpåverkan som möjligt. Fjärilsmärkt är tänkt som ett hjälpmedel för dig att hitta de av våra produkter som är skonsammare för miljön.

Kriterierna vi utgår ifrån i vår märkning är bland annat:

  • komposterbara komponenter
  • återvunnet material
  • få eller inga tillsatser i färger och material
  • miljömedvetna blomval
  • transporter med så lite klimatavtryck som möjligt

Vi på IGNIS och våra leverantörer utvecklas ständigt och vårt mål är att kunna fjärilsmärka så många produkter och tjänster som bara är möjligt.

IGNIS Blommor använder gärna årstidens vackraste blommor och grönt från naturen och egna odlingar. Både ur ett miljöperspektiv och för att värna om våra olika årstider. Och framför allt för att du som kund ska få det bästa och vackraste säsongen kan erbjuda. Läs mer om Fjärilsmärkt här.

Vi erbjuder ett flertal olika fjärilsmärkta kistor och urnor. Saga är en av våra mest miljövänliga kistor tillverkad av biokomposit från bland annat apelsin- och räkskal.

IGNIS har en egen unik kollektion av nedbrytningsbara urnor. De är handmålade med milda kalkfärger av IGNIS blommor för att harmoniera fint med blomsterdekorationerna.

Som ett led i vårt mål att göra minsta möjliga klimatavtryck sker transporterna så långt det är möjligt med laddhybrid och fossilbränslefria bilar.

I vårt miljövänliga sortiment finner ni allt från svepskjorta i ekologisk bomull,  kista, urna, blomsterdekorationer, till tryckta program och gravstenar.