Kondoleanser – blommor och minnesgåvor

Kondoleansbukett skickas till dödsboet efter ett dödsfall för att visa sitt deltagande i sorgen. Vanligt är att man sedan skickar eller tar med en dekoration till begravningen alternativt ger en gåva till en minnesfond. Vilken är valfritt men brukar nämnas i dödsannonsen.

Blommor – kransar och buketter

Vi transporterar alla leveranser inom Stor-Stockholm kostnadsfritt. Omkring en timme före begravningen placerar vår representant blommorna på ett dekorativt sätt runt kistan. Vid kistbegravning förs kistan och blommorna till graven efter begravningsakten. Vid kremationsbegravning läggs blommorna på en uppläggningsplats om sådan finns i anslutning till kapellet eller kyrkan. Representanten antecknar text från kort och band. Detta skrivs sedan i det minnesalbum som vi sänder till anhöriga efter begravningen.

Kontakta gärna IGNIS Blommor på 08-21 90 80 om du har frågor eller behöver hjälp med blommor till begravning.

Minnesgåvor

I dödsannonser hänvisar de anhöriga ibland till välgörande ändamål så som exempelvis en fond. Det innebär att du kan hedra den döde genom att skicka pengar till det ändamålet. Som bevis på gåvan sänder fonden en minnesadress till de anhöriga, där det står vem eller vilka som har skänkt pengar.

Hur gör man för att ge en minnesgåva till en fond i samband med ett dödsfall? Vilka fonder finns det? Hur är de olika fonderna verksamma?

Här kan du skänka en minnesgåva

En orkidéplantering.