Kondoleanser – blommor och minnesgåvor

Kondoleansbukett skickas till närmast anhöriga efter ett dödsfall för att visa sitt deltagande i sorgen. Vanligt är att man sedan skickar en dekoration, krans eller bukett till begravningen som en sista hälsning. Man kan även skänka en gåva till en valfri minnesfond eller en fond som familjen valt ut, det brukar i så fall nämnas i dödsannonsen.

Blommor – kransar och buketter

Vi transporterar alla leveranser inom Stor-Stockholm kostnadsfritt. Omkring en timme före begravningen placerar vår representant blommorna på ett dekorativt sätt runt kistan eller urnan. Vid kistbegravning förs kistan och blommorna till graven efter begravningsakten. Vid kremationsbegravning läggs blommorna på en uppläggningsplats om sådan finns i anslutning till kapellet eller kyrkan. Representanten antecknar text från kort och band. Detta skrivs sedan i det minnesalbum som vi sänder till anhöriga efter begravningen.

Beställ blommor till begravningen

Minnesgåvor

I dödsannonser hänvisar de anhöriga ibland till välgörande ändamål så som exempelvis en fond. Det innebär att du kan hedra den avlidne genom att skicka pengar till det ändamålet. Som bevis på gåvan sänder fonden en minnesadress till de anhöriga, där det står vem eller vilka som har skänkt pengar.

Hur gör man för att ge en minnesgåva till en fond i samband med ett dödsfall? Vilka fonder finns det? Hur är de olika fonderna verksamma?

Här kan du skänka en minnesgåva

Bukett blommor på en bord
701 Årstidens vackraste – vår, stående bukett