Beställ blommor till begravningen

IGNIS begravningsbyråer har en egen blomsteravdelning som är specialiserade på begravningsbinderier. Med omtanke och engagemang skapar våra florister unika blomsterarrangemang för ett sista värdigt och finstämt farväl av en saknad person. IGNIS Blommor använder gärna årstidens vackraste blommor och grönt från naturen och egna odlingar. Både ur ett miljöperspektiv och för att värna om våra olika årstider. Och framför allt att du som kund ska få det bästa och vackraste säsongen kan erbjuda.

I avvaktan på att vår webbshop för blombeställningar skall lanseras kan du inte beställa blommor direkt på hemsidan. Sök bland våra produkter här och kontakta oss via telefon på 08-21 90 80 eller maila oss på blommor@ignis.se.

Blommorna levereras direkt till begravningen utan extra kostnad.

Omkring en timme före begravningen arrangerar vår representant blommorna på ett dekorativt sätt runt kistan eller urnan.

Vid jordbegravning förs kistan och blommorna till graven efter begravningsakten. Vid kremationsbegravning läggs blommorna på en uppläggningsplats om sådan finns i anslutning till kapellet eller kyrkan. I vissa fall väljer kunden att vi ombesörjer en transport av blommorna till exempelvis graven. Representanten antecknar text från kort och band. Detta skrivs sedan in i det minnesalbum som vi sänder till familjen efter begravningen. Det blir allt vanligare att blommor tas med till minnesstunden efter begravningsceremonin.

Handbukett

Mot slutet av begravningsakten går oftast begravningsgästerna fram till kistan och tar ett sista farväl, det kallas för defilering. Då kan man samtidigt lägga en handbukett vid kistans huvudända. Först går de närmast anhöriga och därefter brukar rad för rad följa upp. Det är en lugn procedur där det är viktigt att var och en får sin tid för sitt farväl vid kistan.

Handbuketten kan bestå av en blomma, till exempel en enkel ros, eller en liten bukett med ett fåtal blommor. Idag är det vanligt att både kvinnor och män har handbuketter.

Avslutas begravningsakten med att kistan gravsätts brukar man ta sitt avsked och lägga ner sin handbukett i graven.

Blommor på sten