Podcast – Vila i frid


Podden Vila i frid fick silver vid Swedish Content Awards. GRATTIS!

Varför är det så svårt att prata om döden?

Den frågan ställer sig Stiftelsen IGNIS i sin podcast, “Vila i frid”, där Johanna Koljonen under tio avsnitt träffar personer som på ett eller annat sätt lever nära döden för att prata om det vi ofta blundar för. Hur är det egentligen att vara dödligt sjuk och hur hanterar man sorg? Finns det teknik som potentiellt kan få oss att leva långt mycket längre och hur undviker man bråk efter döden?

Det är en podcast för dig som söker tröst, svar eller ännu fler frågor, för dig som är, eller inte är, redo att tänka på det oundvikliga. Under hösten 2018, med start den 1 november, släpps tio avsnitt av Vila i Frid, alla med olika teman och olika gäster.

Så här lyssnar du på podcast:

Lyssna på internet

För att lyssna på ”Vila i frid” via internet klickar du här.

Lyssna på mobilen

1. Ladda ned en podcastapp
Är du en iPhoneanvändare behöver du inte ladda ned en särskild applikation då du redan har applikationen ”Podcaster” installerad. Börja med att hitta den!
Har du en android börjar du med att gå in på applikationen Google Play. I sökrutan skriver du in “Podcast” och trycker på sök. Du kommer nu få upp förslag på många olika podcastappar, vi rekommenderar ”Pocket Cast”. Efter du tryckt på ladda ned hittar du applikationen bland dina andra applikationer, men tänk på att det kan ta en stund för den att laddas ned.

2. Hitta podcasts du gillar
När du öppnar Podcastsappen kan du söka på ämnen du gillar. För att hitta vår podcast söker du på “Vila i frid” i sökrutan. När du hittat oss trycker du på play för att börja lyssna. Det låter bättre med hörlurar!

3. Fortsatt använding
De flesta podcasts ges ut i avsnitt, som en tv-serie ungefär. Du kan välja fritt mellan de avsnitt du vill lyssna på. Antingen börjar du från början eller så lyssnar du bara på de avsnitt som du tycker låter intressanta. Många podcasts släpper ett nytt avsnitt i veckan.