Begravningsceremonin


Begravningsakten kan ske enligt Svenska kyrkans ordning, något annat trossamfunds ordning, eller så ordnar vi en borgerlig begravningsakt utan några religiösa förtecken.

Vanligtvis arrangeras begravningen i en kyrka eller ett kapell i närheten av hemmet, men det finns även andra alternativ. I vissa fall kan det kännas bättre att vara hemma i trädgården eller på någon annan plats som har betytt mycket för den avlidne och er som anhöriga.

En av våra målsättningar är att skapa ett personligt avsked, eftersom vi menar att varje begravning är unik. Oavsett trosuppfattning hjälper vi er att skapa en ceremoni som blir ett minne för livet.

Musik och psalmer

Önskemål om in- och utgångsmusik och eventuellt extra orgelsolo sker i samråd med rådgivaren på begravningsbyrån, med prästen/officianten eller direkt med organisten. På Spotifys webbplats har IGNIS skapat egna låtlistor med populära musikstycken och psalmer. Ni hittar listorna här: “Musik”

De psalmer som skall framföras bestämmer ni tillsammans med prästen. Er rådgivare hjälper er gärna med förslag på lämplig orgelmusik, övrig instrumentalmusik, körsång eller solosång. Vi ombesörjer också kontakten och bokningen av skickliga solister om ni så önskar.

Blommor och dekorationer

IGNIS Begravningsbyråer har en egen blom- och dekorationsavdelning. Genom oss beställer ni kistdekoration samt de kransar och buketter ni eller övriga vill hedra den avlidne med. Vi transporterar givetvis blommorna kostnadsfritt till de begravningar som ombesörjs av oss.